Passivrökning, plast och Bee bee food!

Det finns några saker som har slagit in mig nu när vi har varit här ett tag, nummer ett:

  • Det är  markant mindre herrelösa hundar på stränder och i staden, och jag tror inte pandemin har tagit dem.

Nummer två:

  • Thailand har äntligen förstått att slöseriet med plastkassar måste få ett slut. I affären kan man nu mer inte få sina  tusen vita små plastkassar gratis utan du behöver köpa en eller flera hållbara kassar för att frakta din mat ifrån affären i detta fall Lotus, till ditt hem.

Nummer tre:

  • Många ställen är inte öppna eller har slagit igen helt, smärtsamt att se. Vi hoppas att turismen kommer igen rejält snart. 


Idag provade vi på ett nytt ställe, Bee Bee food. Verkligen fint beläget i ett område som vi faktiskt inte varit i förut. Thaimaten var bra och oerhört billig, dock så var hamburgarna ganska dyra men goda. Pizzan var också väldigt god. Men äter man västerländskt så kostar det mycket mera. Maria och jag åt för 60 kr, tillsammans.

Barnen åt för 450kr.

Allt som oftast så finns det numer rökrutor i Thailand, men ibland  (som idag) så röker personer inomhus. Det här uppmärksammas alltid av ett av våra barn som oftast har en föreläsning högt och tydligt för vårt sällskap att: 

Ungefär 4 miljoner människor dör av passivrökning varje år. Demonstrativt har han denna föreläsning samtidigt som han håller tröjan över ansiktet och gestikulerar ivrigt!

Dessutom har han ju rätt.

Det ska sägas att det till 99 % är faranger som gör detta (européer).

Nästa gång vi är här kanske detta otyg också är ett minne blott. Och för barnen är ju det här otänkbart, de har ju aldrig upplevt ett samhälle där rökare får röka fritt hur som helst. 

Nog om det, nu har vi några få dagar kvar här i Thailand. Fantastiskt roligt att ni har kollat in våran blogg och att ni följt och hejat på! Nu ska vi spela lite vändtia på vår fantastiska terrass! 



(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)