Tre veckor kvar!

Hejsan igen! Det var länge sen nu, och vad har då hänt förutom att världen drabbats av en pandemi och en galen Putin gjort världen osäker?
Vår famil har blivit en sexbarnsfamilj! 
Mitt under den första pandemivågen så föddes Ed (Håkan Gunnar) Lahtinen.  Så egentligen borde vår blogg heta Thailand med sex barn, men den äldsta killen har blivit tonåring nu så vi säger väl att han är "vuxen".

Vi bokade våra flygbiljetter relativt tidigt, redan i oktober förra året. Visst det var en liten chansning men det visade sig vara ett lyckat drag. Efter att restriktionerna minskat så har även flygresorna ökat med de dubbla. 
Denna gång valde vi att åka direkt flyg med Thai air, vi har läst lite "tråkiga" recensioner kring Thai air där många varit kritiska till service och mat etc. Vi kommer att recensera thai air i ett senare inlägg. 

Så vad är det för restriktioner som gäller just nu?
Vi har behövt ansöka om "thai pass" enkelt förklarat betyder det att vi visar upp att vk har vaccinerat oss och att vi har en försäkring som kommer att täcka sjukvårdskostnader på 10000 dollar.  Thai passet var smidigt att söka, vi fick ett godkänt pass inom 24 h. Det tog dock ganska lång tid att göra alla ansökningar, 8 pass blev det. 

Om ni vill se mera om vilka restriktioner som gäller hur man går till väga för att ansöka om thai pass så rekommenderar jag er att följa Kim Wadström på Facebook, hon brukar förmedla det allra senaste och har alltid varit snabb på att svara på frågor om man har det. Här är länken:

Den här gången kommer vi återigen bo på TDV3 i Ban phe, förutom Ban Phe kommer vi att vara på Koh Samet och Koh Chang. 

Det ska bli väldigt intressant att se hur livet före och efter pandemin förändrat Thailand. Följ med oss på vår resa! Vi åker om exakt tre veckor, 17/6!
Häng med!  (null)