Hemresan!

Hemresan

 

Så då var vi hemma i Sverige igen....

Men först lite kort om vår resa hem.


Klockan ringde 03:30 på morgonen, allt var packat och vi var redo för att sätta oss i taxin, vi hade dubbelkollat allt både en, två och tre gånger. 

När vi sitter i taxin så är Marias mobil borta. 


Nu börjar  en febril jakt på mobilen, vi ringer, letar och kollar överallt efter en mobil som bara verkar var putsväck. 

En sista gång säger maria att hon ska gå igenom huset en gång till. Jag ringer samtidigt och i sista sekund så svarar maria, mobilen är hittad och vi kan äntligen bege oss till flygplatsen i Bangkok. 


Vi valde att med god marginal bege oss till Bangkok. Flyget gick klockan 10:00, och enligt våra beräkningar så hade vi en "svinn" tid på 1,5 h. Den värsta trafiken i Bangkok börjar runt 7-10 så den ville vi undvika, dessutom är det många flighter som går tidigt på morgon så det är en väldigt god ide att vara där tidigare. Väl framme på flygplatsen så hade vi 3 timmar till godo, incheckningen gick oerhört smidigt. Säkerhetskontrollerna är dock ganska jobbiga, att stå i kö med fembarn är inte det lättaste, det ska medges men trots att barnen gått upp mitt i natten, och tvingas köa flera gånger så kom vi tillslut till flygplanet. Flighten gick i tid och aeroflot är definitivt ett bolag vi kan tänka oss i framtiden också, oerhört bra service, bra presenter till barnen, maten god, fina flygplan, grymt bra helt enkelt, kan rekommenderas starkt!! 


Flygplatsen i Moskva är dock galet dyrt, men det är ju samma sak på Arlanda, dock är nog priserna i Moskva snäppet värre. Vi tog med oss "snackpot" på planet då maten kan vara av varierande kvalité, då vissa barn är lite kräsna så om detta tips vara värdefullt, bara fylla på med varmt vatten och man får en helt ok pasta på fem minuter.



Den Thailändska valutan är oerhört stark gentemot den svenska, så prisbilden i Thailand är inte den samma som för ett par år sen. Det är inte så otroligt billigt längre och vi spräckte vår budget. Jag tror att något radikalt måste hända med valutan då Thailand tappat massor av turister inte bara ifrån Sverige utan även ifrån Indien och Kina, ja faktiskt ifrån resten av världen. Väldigt tufft för Thailand då turistnäringen är den största inkomsten för landet.


Första natten hemma i Sverige så började de flesta barnen att vakna 04:00 men efter andra natten så verkar vi vara i fas tidsmässigt!


Ett stort tack till alla som följt oss på resan nästa 3000 personer och till er som kikat på Youtube.

Planerna för nästa resa finns redan och även om jag tror att det kommer ta två år till nästa sväng så ska man aldrig säga aldrig, det är svårt att inte INTE åka till de leende landet. Så mycket energi som vi fått ifrån alla möten. 

Älskart! 


Så vi säger inte hej då, vi säger på återseende! 


Tack. 

(null)

Trötta men inte nedslagna!

Godaste burgaren i Thailand! Enligt mig iaf:)

(null)

Kay! Världens bästa krabbfångare! 100% kärlek. Kommer bli saknad.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Världens bästa Jake, med guccigang!

Edith hade vissa problem att acklimatisera sig till den svenska sommaren.

(null)


1 Anonym:

skriven

Försökt hänga med på alla bilder som lagts ut. Er resa har ju varit fantastisk. Tänk så många minnen ni får tillsammans. Härligt! 💚:Marita.

Svar: Kul att du följt med oss! 💚
Familjen Lahtinen

2 Anonym:

skriven

Väldigt fin och spännande blogg ni har!
Visst har ni bott på tdv tidigare? Vad tycker ni om Moment villa i jämförelse? Vilket gillar ni bäst?
Vi har bott på tdv4 i två år, i år ska vi testa Green able. Lite nyfiken på Moment villa också :)
Mvh Anna

Svar: Va kul att du läser och tycker så:)
Vi gillade moment villa, men priserna är dyrare än tdv4 och inte värt skillnaden. Nästan dubbelt så dyrt på lågsäsong, Dock så ingår frukost och el i priset.
Det är lätt att man blir kvar på samma ställe så ni gör helt rätt i att byta.
Vi är också sugna på att prova ett nytt boende.
Familjen Lahtinen


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: